...

Communiceren met dieren, hoe werkt dat?

Communiceren met dieren gaat via telepathie, via intuïtie. Het is een energietaal waarin gevoel uitgewisseld kan worden op afstand. Voor dieren is deze energietaal een vanzelfsprekende manier om met elkaar en met ons als mensen te communiceren.

Deze energietaal is voor ons als mensen ook niet onbekend. Een baby kan bijvoorbeeld niet praten, maar heeft wel een beleving van de wereld. Een baby kan zijn emoties, behoeften en beleving niet via woorden uiten. Toch weet je vaak als ouder precies wat je baby bedoelt. Een ander voorbeeld is een situatie die velen wel eens meemaken. Je denkt gedurende de dag ineens aan je vriendin, en plotseling belt ze op.

Dit zijn ‘onzichtbare’ communicatiestromen die ieder mens in zich heeft. Communiceren met dieren is daarmee ook geen ‘hocus pocus’. Het is een communicatiemanier die we allemaal hebben mee gekregen bij onze geboorte. De ene persoon heeft dit echter sterker ontwikkeld dan de ander. Maar we kunnen dit allemaal.


Van nature hebben we dit allemaal in ons. Ook jij!

Communiceren met dieren gaat via je intuïtie. Hierdoor kan je verschillende dingen van een dier opvangen. Je kan bijvoorbeeld beelden of kleuren zien, maar ook gevoelens voelen, woorden horen, geuren ruiken of zelfs een smaak proeven. Zoals elk mens verschillend communiceert, zo verloopt communicatie met dieren ook op verschillende manieren.


...

Wat is belangrijk om te weten over dierencommunicatie?

    • Tijdbeleving: Dieren hebben een andere beleving van tijd dan wij mensen. Dit maakt het soms moeilijk om iets rondom tijd door te krijgen. Zo kan het gebeuren dat een dier een beeld of gevoel doorgeeft van een vervelende situatie, wat blijkt dat dit in het verleden heeft plaatsgevonden. Maar dieren kunnen ook heel gevoelig zijn op overlijden of geboorte van nieuwe gezinsleden. Vaak weten zij dit al eerder dan dat wij dit weten.


    • Mannelijk/vrouwelijk: Ook mannelijk en vrouwelijk is in communicatie met dieren vaak moeilijk te onderscheiden. Het kan zijn dat een dier het over ‘zij’ heeft, terwijl het een ‘hij’ is. Dieren zien mensen en dieren namelijk niet hetzelfde als wij, als ‘geslacht’. Dieren zien alles als energie. Wellicht ken je zelf in je omgeving mannelijke vrouwen, of juist mannen waarbij hun vrouwelijke kant sterk ontwikkeld is. Deze energie pikken dieren op en daaruit kunnen ze over ‘hij’ of ‘zij’ spreken terwijl het eigenlijk andersom is.


    • Momentopname: Tevens is het belangrijk om je te realiseren dat het moment van communicatie een momentopname is. Bijvoorbeeld als jouw dier aangeeft buikpijn te hebben, is het goed om het open te benaderen. Voor het ene dier kan dit namelijk een (chronische) pijn zijn waar hij/ zij graag hulp voor wil, maar er zijn ook genoeg dieren die even iets verkeerds hebben gegeten waardoor hun buik rommelt. Raak dus niet gelijk in paniek. Realiseer je dat het een momentopname is en dat het een uitnodiging is om te onderzoeken of en waarmee je jouw dier kan ondersteunen.


    • ‘Puzzelen’ met informatie: Het kan zijn dat je dier andere dingen aangeeft dan hoe jij jouw dier waarneemt. Bijvoorbeeld dat een dier aangeeft dat hij/zij onzeker is, terwijl jij dit niet aan hem/haar ziet. Of dat een dier zichzelf heel actief vindt, terwijl jij vooral een slapend dier ervaart. Soms kan het ‘gewoon miscommunicatie’ zijn, dat ik het verkeerd heb opgevangen. Maar het kan ook zijn dat het vraagt om ‘puzzelen’. Een dier kan bijvoorbeeld een buurman die elke dag komt ook als onderdeel van de leefomgeving zien, of een overleden kind/persoon/dier zien/waarnemen. Of dat een dier al een nieuw dier/mens in het energieveld voelt, terwijl die er nog niet is. Mocht je iets niet herkennen, en je komt er niet uit met ‘puzzelen’, laat het dan vooral weer los. Als het belangrijk is dan zal er op een later moment nog wel een kwartje vallen of de informatie zal een andere weg vinden om naar je toe te komen.


...